Assistant Professor Benjar Chutintrasri, Ph.D.

          Telephone     0-2310-8407

          E-mail           This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Education

          1984          B.Sc. in Chemistry, Chiangmai University, Thailand

          1990          M.Sc. in Postharvest Technology, Asian Institute of Technology 

          2006          Ph.D. in Food Engineering and Bioprocess Technology, Asian Institute of Technology

Interested Research Area         

          - Food engineering and processing

          - Functional food ingredients  

          - Food flavor

Professional Experience

          1985 - 1998          Researcher at Kasetsart University Research and Development Institute, Kasetsart University

          1999 - 2005          Lecturer at Food Technology Department, Faculty of Science, Ramkhamhaeng University

          2006 - present      Assistance Professor at Food Technology Department, Faculty of Science, Ramkhamhaeng University

Publications

          Thesis and Dissertation

          Benjar Chutintrasri. (1991). Concentration of pineapple juice by osmotic distillation membrane and clarification of mill juice production by ultrafiltration process. M. Sc.Thesis no. AE-91-29. Asian Institute of Technology.

          Benjar Chutintrasri. (2005).Improvement of pineapple puree quality by de-aeration and non-thermal treatment. Ph.D. Dissertation. Asian Institute of Technology.         

          Journal Articles

          Benjar Chutintrasri and Athapol Noomhorm. (2007). Color degradation kinetics of pineapple puree during thermal processing. LWT Food Science and Technology, 40, 300-306.

          Benjar Chutintrasri and Athapol Noomhorm. (2006). Thermal inactivation of polyphenol oxidase in pineapple puree. LWT Food Science and Technology, 39, 492-495.

          Anurakpongsathorn, P., Kewprasit, C., Sinbauthong, N. and Chutintrasri, B. (1998). Pesticide residues in mushroom. Kasetsart Journal, 22(4): 318-322.

          Areechon, N., Chutintrasri, B., Kituncharoen and N., Thongurai, K. (1991). Immune response of walking catfish (Clarias macrocephalus, Gunter) to vaccination by injection method. Fisheries Science Journal, 1, 1-5.

         Conference Proceedings

         Benjar Chutintrasri, Parkpoom Vankong, Apaporn Attasupapon and Supansa Yomsriken. (2009). Production of dietary fiber powder from pineapple pulp. Proceeding of National Conference on Industrial Research Project. 22-29 March 2009. Royal Paragon Hall, Siam paragon, Bangkok. p. 57-60.

         Research reports

         เบญจา ชุตินทราศรี. (2561).ผลของเส้นใยอาหารผงจากเนื้อสับปะรดที่มีต่อคุณสมบัติด้านการเกิดเพสท์และเนื้อสัมผัสของของผสมระหว่างแป้งสาลีและเส้นใยอาหาร.รายงานการวิจัยสถาบันวิจัยและพัฒนา ทุนวิจัยมหาวิทยาลัยรามคำแหงปีงบประมาณ 2559. 62 หน้า.         

          เบญจา ชุตินทราศรี, กฤษฏา กลิ่นทองแดง, เพชรรัตน์ ตัวสะอาด และ อุบลรัตน์ บุญอารี. (2553). การประยุกต์ใช้เส้นใยอาหารผงจากกากสับปะรดเพื่อเสริมใยอาหารและลดพลังงานในคุกกี้เนย.ในหนังสือรวบรวมผลงานโครงงานที่ได้รับทุนโครงการ IRPUS ประจำปี 2552. กรุงเทพมหานคร: สำนักงานกองทุนสนับสนุนการวิจัย.

         เบญจา ชุตินทราศรี, ภาคภูมิ หวานคง, อาภาพร อรรถศุภผล และ สุปัญญา ยมศรีเคน. (2552) การผลิตเส้นใยอาหารผงจากกากสับปะรดที่เหลือจากการคั้นน้ำ. ในหนังสือรวบรวมผลงานโครงงานที่ได้รับทุนโครงการ IRPUS ประจำปี 2551. กรุงเทพมหานคร: สำนักงานกองทุนสนับสนุนการวิจัย.

         Benjar Chutintrasri, Somnuk promdaeng and Teeranud Romphophak. (1997). Extraction and analysis of volatile compounds and post harvest treatment of Ya Prak Hin roots (Ophiopogon intermedius. D. Don).  ในหนังสือรวบรวมผลงานมหกรรมงานวิจัยยี่สิบปีสืบสานงานวิจัยให้แผ่นดิน.สถาบันวิจัยและพัฒนา มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์.

         Textbook

         เบญจา ชุตินทราศรี. (2560). ปฏิบัติการการทำงานของหน่วยเครื่องมือทางวิศวกรรมอาหาร (FDT3202). กรุงเทพมหานคร: สำนักพิมพ์มหาวิทยาลัยรามคำแหง.

          เบญจา ชุตินทราศรี. (2554). เทคโนโลยีกลิ่นรสอาหาร (Food Flavor Technology) (FDT4602). พิมพ์ครั้งที่ 1, สำนักพิมพ์มหาวิทยาลัยรามคำแหง: กรุงเทพมหานคร. 464 หน้า.

         เบญจา ชุตินทราศรี. (2554) ปฏิบัติการเทคโนโลยีกลิ่นรสอาหาร (Food Flavor Technology Laboratory) (FDT4702). พิมพ์ครั้งที่ 1, สำนักพิมพ์มหาวิทยาลัยรามคำแหง: กรุงเทพมหานคร. 280 หน้า.

         เบญจา ชุตินทราศรี. (2551). ปฏิบัติการเทคโนโลยีส่วนผสมอาหารสังเคราะห์ (Synthetic Food Ingredients Technology Laboratory) (FY473).พิมพ์ครั้งที่ 1, สำนักพิมพ์มหาวิทยาลัยรามคำแหง: กรุงเทพมหานคร. 188 หน้า.

         เบญจา ชุตินทราศรี. (2550). การทำงานของหน่วยเครื่องมือทางวิศวกรรมเคมี (Unit operation in chemical engineering) (TN 321) พิมพ์ครั้งที่ 3, สำนักพิมพ์มหาวิทยาลัยรามคำแหง: กรุงเทพมหานคร. 432 หน้า.

         เบญจา ชุตินทราศรี. (2550). ปฏิบัติการการทำงานของหน่วยเครื่องมือทางวิศวกรรมเคมี (Unit operation in chemical engineering Laboratory) (TN 322).พิมพ์ครั้งที่ 2, สำนักพิมพ์มหาวิทยาลัยรามคำแหง: กรุงเทพมหานคร. 164 หน้า.

         เบญจา ชุตินทราศรี. (2550). เทคโนโลยีส่วนผสมอาหารสังเคราะห์ (Synthetic Food Ingredients Technology (FY463) .พิมพ์ครั้งที่ 1, สำนักพิมพ์มหาวิทยาลัยรามคำแหง: กรุงเทพมหานคร. 256 หน้า.

         Funded Projects

         ผลของเส้นใยอาหารผงจากเนื้อสับปะรดที่มีต่อคุณสมบัติด้านการเกิดเพสท์และเนื้อสัมผัสของของผสมระหว่างแป้งสาลีและเส้นใยอาหาร (งานวิจัยที่ได้รับทุนจากสถาบันวิจัยและพัฒนา ม.รามคำแหง ปี 2559)

 

 

alumni  

Visitors Counter

186490
TodayToday8
YesterdayYesterday92
This_WeekThis_Week223
This_MonthThis_Month1099
All_DaysAll_Days186490



Copyright © 2014 Ramkhamhaeng University. All Rights Reserved.