Assistant Professor Dr. Withu Choosri

          Telephone     0-2310-8407#14

          E-mail           This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Education

          1997          B.Sc. in Microbiology, Burapha University, Thailand

          2003          M.Sc. in Microbiology, Kasetsart University, Thailand

          2010          Dr. nat. tech. (Food Biotechnology),

                           University of Natural Resources and Applied Life Sciences, Austria

Publications

          International Journals

          Choosri, W., Paukner, R., Staudigl, P., Haltrich, D., and Leitner, C. (2011). Enhanced production of recombinant galactose oxidase from Fusarium graminearum in E. coli. World Journal of Microbiology and Biotechnology, 27(6), 1349-1353.

          Choosri, W., Paukner, R., Staudigl, P., Haltrich, D. and Leitner, C. Characterization of a Galactose oxidase His-tag fusion protein.

          Paukner, R., Staudigl, P., Choosri, W., Sygmund, C., Halada, P., Haltrich, D., and Leitner, C. (2014). Galactose oxidase from Fusarium oxysporum-Expression in E. coli and P. pastoris and Biochemical characterization. PLoS One, 9(6), e100116.

          Paukner R. Staudigl P., Choosri W., Haltrich D. and Leitner C. (2015). Expression, purification, and characterization of galactose oxidase of Fusarium sambucinum in E. coli. Protein Expression and Purification, 18, 73-79.

          Malaikritsanachalee P., Choosri W. and Choosri T. (2018). Study on kinetics of flow characteristics in hot air drying of pineapple. Food Science and Biotechnology. 27(4): 1047-1055.

          Malaikritsanachalee P., Choosri W. and Choosri T. (2020). Study on intermittent low-pressure superheated steam drying: Effect on drying kinetics and quality changes in ripe mangoes. Journal of Food Processing and Preservation 44(9): 1–13.

          Choosri, W. and Choosri, T. (2021). Convective Drying of Mango (Mangifera indica L.): Effect of Experimental Parameters on Drying Kinetics and Shrinkage. Srinakharinwirot Science Journal, 37(1), 86-104.

          วิธู ชูศรี และ ธัชพงศ์ ชูศรี. (2559). การศึกษาผลกระทบของกระบวนการแฟลชพาสเจอร์ไรส์ที่มีผลต่อปริมาณวิตามินบี 1 ในผลิตภัณฑ์นม. วารสารรามคำแหง วิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี., 19(2), 10-25.

          วิธู ชูศรี, พรทิพย์ วิริยะวัฒนา, พันธุ์เลิศ พรหมสาขา ณ สกลนคร และ ธัชพงศ์ ชูศรี. (2563). ผลของกระบวนการทำแห้งด้วยลมร้อนต่อสมบัติของกล้วยหอมสุกและฟักทองอบแห้ง. วารสารเทคโนโลยีการอาหาร มหาวิทยาลัยสยาม 15(1): 37-52.

          วิธู ชูศรี และธัชพงศ์ ชูศรี. (2565). ผลของระยะห่างระหว่างอิเล็กโทรดและความเข้มสนามไฟฟ้าในการทำแห้งด้วยโคโรนาวินด์ต่อจลนพลศาสตร์การทำแห้ง การเปลี่ยนสี และการหดตัวของมะม่วงสุก. วารสารเทคโนโลยีการอาหาร มหาวิทยาลัยสยาม. 17(2), 107-125.

          Conference Proceedings

          Malaikritsanachalee P., Choosri W. and Choosri T. Evaluation of time-temperature combination for continuous milk pasteurization using thiamine marker.

          Malaikritsanachalee P., Choosri W. and Choosri T. (2015). Thermal resistance evaluation of microorganism by continuous pasteurization process. The 5th National and International Graduate Study Conference “Creative Education Intellectual Capital toward ASEAN”, 506-514.

          Malaikritsanachalee P., Choosri W. and Choosri T. (2015). Optimization of convective hot air drying for ripe banana. Food Innovation Asia Conference “Innovative ASEAN Food Research towards the World”, 516-521.

          Malaikritsanachalee P., Choosri W. and Choosri T. (2016). Effects of Thermal Pulse Drying on the kinetic Parameters and Qualities of Dried Mango. The 18th Food Innovation Asia Conference 2015 (FIAC 2016) “Food Research and Innovation for Sustainable Global Prosperity”, 34-42.

          Malaikritsanachalee P., Choosri W. and Choosri T. (2016). Study on Color Kinetic of Ripe Mango in Hot Air Drying. The 1st National & International Conference of Nakhon Sawan Rajabhat University “Understanding the Change of Localization in 21st Century.

          ภาคย์ มาลัยกฤษณะชลี, วิธู ชูศรี และธัชพงศ์ ชูศรี. (2556). การเปลี่ยนแปลงคุณภาพทางประสาทสัมผัสเนื่องจากอุณหภูมิในระหว่างกระบวนการพาสเจอไรซ์. การประชุมวิชาการอุตสาหกรรมเกษตร สจล. ครั้งที่ 2 “ความท้าทายของอุตสาหกรรมอาหาร: สังคมผู้สูงอายุและการเปลี่ยนแปลงของโลก”, 165-170.

          ภาคย์ มาลัยกฤษณะชลี, วิธู ชูศรี และธัชพงศ์ ชูศรี. (2557). การประเมินอุณหภูมิและเวลาของกระบวนการพาสเจอไรซ์นมแบบต่อเนื่องโดยใช้วิตามินบี 1 เป็นตัวบ่งชี้. โครงการประชุมวิชาการบัณฑิตศึกษาระดับชาติและนานาชาติ “การศึกษาเชิงสร้างสรรค์” ครั้งที่ 4, 2793-2805.

          วิลาวัณย์ จึงมานะกิจ, วิธู ชูศรี และธัชพงศ์ ชูศรี. (2561). ผลของการอบแห้งด้วยลมหมุน ต่อสีของมะม่วงสุก. การประชุมวิชาการเสนอผลงานวิจัยระดับชาติ ครั้งที่ 2 Graduate School Conference 2018 of Suan Sunandha Rajabhat University.

          กรชนก ชมพิกุล, วิธู ชูศรี และ ธัชพงศ์ ชูศรี. (2561). ผลของการควบคุมอุณหภูมิในการทำแห้งด้วยลมร้อนต่อการหดตัว และการคืนกลับความชื้นของมะม่วงสุก. การประชุมวิชาการเสนอผลงานวิจัยระดับชาติ ครั้งที่ 2 Graduate School Conference 2018 of Suan Sunandha Rajabhat University.

          Texbook

          วิธู ชูศรี. (2565). เทคโนโลยีของกระบวนการหมักอาหาร (พิมพ์ครั้งที่ 3). กรุงเทพมหานคร: สำนักพิมพ์มหาวิทยาลัยรามคำแหง. ISBN 978-616-493-691-1.

          วิธู ชูศรี. (2566). จุลชีววิทยาในกระบวนการแปรรูปอาหาร (พิมพ์ครั้งที่ 2). กรุงเทพมหานคร: สำนักพิมพ์มหาวิทยาลัยรามคำแหง. ISBN 978-616-493-706-2.

          วิธู ชูศรี. (2566). ปฏิบัติการจุลชีววิทยาในกระบวนการแปรรูปอาหาร (พิมพ์ครั้งที่ 1). กรุงเทพมหานคร: สำนักพิมพ์มหาวิทยาลัยรามคำแหง. ISBN 978-616-493-750-5.

          วิธู ชูศรี. (2566). ปฏิบัติการเทคโนโลยีของกระบวนการหมักอาหาร (พิมพ์ครั้งที่ 1). กรุงเทพมหานคร: สำนักพิมพ์มหาวิทยาลัยรามคำแหง. ISBN 978-616-493-779-6.

 

 

alumni  

Visitors Counter

186471
TodayToday81
YesterdayYesterday57
This_WeekThis_Week204
This_MonthThis_Month1080
All_DaysAll_Days186471



Copyright © 2014 Ramkhamhaeng University. All Rights Reserved.