Associate Professor Ranee  Surakarnkul, Ph.D.

          Telephone      023108407 ext. 18

          E-mail            This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Education

          1977          B.Sc. in Chemistry, Ramkhamhaeng University, Thailand

          1985          M.Sc. in Food Technology, Chulalongkorn University, Thailand

          1998          Ph.D. in Food Science & Technology, Mississippi State University, USA

Publications

          Journal Articles          

          Techakriengkrai, I. and Surakarnkul, R., The analysis of benzoic acid and sorbic acid in Thai rice wines and distillates by solid-phase sorbent extraction and high-performance liquid chromatography. Journal of Food Composition and Analysis, 20, 2007, 220-225.

          ราณี สุรกาญจน์กุล. (2553). การผลิตน้ำใบบัวบกเพื่อสุขภาพ. อาหาร, 40(4), 327-333.

          ราณี สุรกาญจน์กุล. (2554). การพัฒนาคุณภาพน้ำอ้อย. วารสารวิจัยรามคำแหง วิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี, 14(2), 43-52.

          ราณี สุรกาญจน์กุล และ ปกรณ์ อุ่นประเสริฐ. (2554). การยืดอายุการเก็บรักษาปลาสลิดเค็มโดยใช้โอโซน. วารสารการประมง, 64(5), 435-440.

          ราณี สุรกาญจน์กุล. (2554). ประโยชน์และโทษของมะเฟือง. วารสารรามคำแหง, 3, 163-179.

          ราณี สุรกาญจน์กุล. (2554). คลอโรฟิลล์. วารสารรามคำแหง, 4, 163-179.     

          ราณี สุรกาญจน์กุล และ ปกรณ์ อุ่นประเสริฐ. (2555). การผลิตก๋วยเตี๋ยวด้วยแป้งข้าวมอลต์. อาหาร, 43(1), 68-78.

          ราณี สุรกาญจน์กุล และ ปกรณ์ อุ่นประเสริฐ. (2556). การผลิตปลาสวายรมควันและคุณค่าทางโภชนาการ. วารสารการประมง, 66(1), 40-45.

          ภาวนาฏ บุนนาค, สุภาภรณ์ เหลืองไพบูลย์ศรี, รัชนี ทวีผล และ ราณี สุรกาญจน์กุล. (2556). การประเมินคุณภาพผักบรรจุกระป๋องด้านกายภาพและประสาทสัมผัส. วารสารรามคำแหง วิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี, 3(1), 11-22.

          ราณี สุรกาญจน์กุล. (2560). การแปรรูปกล้วยเป็นครีมเทียม. วารสารวิจัยรามคำแหง สาขาวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี., 20(2).

          Conference Proceedings

          Surakarnkul, R. and Techakriengkrai, I. (2005). Nutritional value of cashew apple sauce. Proceedings of the 1st International Conference on Natural Products for Health and Beauty, Maha Sarakham, Thailand.

          Surakarnkul, R. and Unprasert, P. (2015). Ozonation Enhances Quality and Shelf Life of Dried Trichogaster pectoralis. Proceeding of World Aquaculture 2015, Jeju Exhibition & Convention Center, Jeju, Korea. May 26-30, 2015.

          Text Books

          ราณี สุรกาญจน์กุล. (2547). ปฏิบัติการวิเคราะห์อาหาร (FT332 L). กรุงเทพมหานคร: สำนักพิมพ์มหาวิทยาลัยรามคำแหง.

          ราณี สุรกาญจน์กุล. (2552). ปฏิบัติการเทคโนโลยีของผลไม้และผัก (FD475 L). กรุงเทพมหานคร: สำนักพิมพ์มหาวิทยาลัยรามคำแหง.

          ราณี สุรกาญจน์กุล. (2554). การวิเคราะห์อาหาร (FDT2301). กรุงเทพมหานคร: สำนักพิมพ์มหาวิทยาลัยรามคำแหง.

Patents

          1. กรรมวิธีการผลิตข้าวสมุนไพร ปี พ.ศ.2547

          2. กรรมวิธีการผลิตซอสมะม่วงหิมพานต์ ปี พ.ศ.2550

 

alumni  

Visitors Counter

186511
TodayToday29
YesterdayYesterday92
This_WeekThis_Week244
This_MonthThis_Month1120
All_DaysAll_Days186511



Copyright © 2014 Ramkhamhaeng University. All Rights Reserved.